Kokkuvõte: Mis on 2016. aasta kõige paremad ning 2017. kõige oodatumad arvutid?

Kenneth Koch

Kätte on jõudnud aeg, millal me vaatame eelmisesse aastasse ning võtame kokku kõige müüdumad mudelid. 2016. Aastal troonisid müügi poolest taaskord Delli Latitude 7000-seeria ning Lenovo ThinkPadi T-seeria. Täpsemalt Latitude E 7470 ja ThinkPad T-460s. Antud mudelid on küll hinnas kallid, kuid see tõestab, et meie kliendid on teadlikumad ja väärtustavad head asja.

Dell Latitude E7470Lenovo ThinkPad T460s

Tööjaamadest oli kõige müüduim arvuti eelmisel aastal Lenovo ThinkPad P50, mis lõi natuke üllatuslikult troonilt eelmistel aastatel valitsenud Dell Precision-seeria tööjaamad.

Edevamatest Ultrabook seeria arvutitest näitas suurt nõudlust ka Dell XPS 13 9350 nii kodukasutajate kui ka ärikasutajate seas. Need, kes otsisid juba eelmisel aastal midagi uut ja teistsugust, said tutvuda varakult Microsoft Surface ning Lenovo ThinkPad X1 Yoga hübriidarvutitega.

Kes tahab HEAD arvutit, aga rahuldub ka kasutatuga, siis Thinkpad T-seeria vanemad generatsioonid on meil jätkuvalt au sees – 2014. aastal alustasime T410-ga, T420 tõestas end 2015 -2016 aastal hästi ja nüüd saab sama hinna eest T430. Probleeme on tõesti minimaalselt, oleks uued arvutid ka nii murevabad...

 

Mainimata ei saa ka jääda enneolematult hea lauaarvutite müük, nimelt leidsid enamasti ärikliendid omale sobivaks tööarvutiks Dell Optiplex seeria lauaarvutitest.  

 

2017. aasta oodatuimad mudelid

Põhiline märksõna tulevastele sülearvutitele on kaks ühes ehk siis CES 2017 konverentsil  tutvustati kõige enam hübriidarvuteid kui tulevikustandardit.


Konkurents Surface seeriale

Varasemalt seadmete tootmises enamasti käpardlikkust üles näidanud Microsoftil õnnestus lõpuks ometi teha midagi väga head – Surface Pro ja Surface Book. Aparaadid on oma klassi ühed parimad, kuid konkurents on tihe ja aina enam tuleb turule konkureerivate tootjate seadmeid. Käesolevaks aastaks näeme ekraani eemaldatavate sülearvutite puhul tihedat rebimist kahe titaani vahel: Dell vs Lenovo.

 

Dell Latitude 5285 ja 7285

Delli Latitude seeria on eelkõige äriklassi kasutajate pärusmaa, kuid 5285 on tekitanud ka võimalikku huvisfääri tavatarbija jaoks. Sarnaselt Surface Pro disainile on antud mudeli tagusel jalg, millega saab ekraani kenasti laual hoida ning tahvelarvutit on võimalik ühendada clip-on klaviatuuriga. Portidest on antud masinal paar USB-C liidest ning ka üksik tavaline USB. Kuna tegemist on siiski äriklassi seeria masinaga, on võimalik lisadena soetada ka 4G modem, sõrmejälje lugeja ning ID-kaardi lugeja.

 

Erinevalt eelmisele masinale ühildub Latitude 7285 clip-on klaviatuuri asemel konkreetsemale klaveridockile, mistõttu jätab ta tõsisema sülearvuti mulje võrreldes 5. seeria analoogiga. Kuigi klaveridockil puudub eraldi aku, siis on see vajalik uudse juhtmevaba laadimise kasutamiseks. Juhtmevaba laadimise alus tuleb müüki aga eraldiseisva tootena, kuid sellegipoolest on Latitude 7285 hetkel Delli ainus arvuti juhtmevaba akulaadimise võimalusega.

Lenovo Miix 720

Lenovo on oma uue tooteseeriaga võtnud sihikule Microsoft Surface Pro 4, ehk toob 2017. aastal turule ülivõimsa 2-in-1 tahvelarvuti Miix 720. Lenovo lubab tänu arvuti võimsusele ükskõik, mis tööd teha ükskõik kus kohas. 12-tollisel tahvelarvuti on varustatud 7. generatsiooni Inteli protsessoriga, kuni 16GB RAM ning kuni 1TB SSD kettaga. Ekraani taga on samuti toetav lai jalg, mis ei lase laua peal pildil ära kukkuda ning tahvelarvutit on võimalik ühendada clip-on klaviatuuriga.


Dell XPS 13 või Yoga?

Eelmiste aastate üheks parimaks Windowsi sülearvutiks troonitud Dell XPS 13 on teinud väikese uuenduskuuri hingedega, tänu millele on võimalik ekraani pöörata 360-kraadi. Olles otseseks konkurendiks nüüd Lenovo Yoga 260 sülearvutile on XPS jätkuv eelis tema õhuke ning uudne disain. Nüüdsest saab XPS 13 nimetada end kui kõige väiksemaks 13” hübriidarvutiks maailmas. Portide valikust tundub, et tavaline USB on täielikult asendatud USB-C ja Thunderbolt 3 portidega, lisaks leiab uuel XPS 13 microSD kaardilugejat, Display Porti ja kõrvaklapiauku.  

HP Elitebook x360

Hewlett-Packard on samuti rongile tulnud oma uue Elitebook x360 äriklassi hübriidarvutiga. Uue Elitebookil on seekord kõvasti rõhku pandud lihtsal ja soliidsel disainil, veidikene meenutab isegi Macbook Pro välimust. Nii nagu eelnevatel arvutitel, on HP paigutanud 360 kraadised hinged, puutetundliku ekraani ning äriklassile väärivat sisu. Aku kestvuse koha pealt lubab HP kosmilist 16 ja pool tundi, kuid selle kindlaks tegemiseks peab juba täpsemaid kirjeldusi/teste ootama.

 

Antud blogipostitus on esmane pilguheit 2017. aastale, kindlasti tuleb mõni üllataja veel, millest kirjutame tulevikus pikema ülevaate. Arvatavasti saab koorekiht olema ka meie kontoris, seega võite juba meie salongi külastuse plaani võtta.


Autorist
Kenneth Koch