Lenovo ThinkPad x230 - mobiilne, tugev ja kiire!

Argo Alaniit

Lenovo ThinkPad x230

 

ThinkPad x230

 

12,5-tollise ekraaniga väga mobiilne, töökindel ja kerge (alates 1.4kg) ärikasutajatele mõeldud sülearvuti. Peamisteks eelisteks on kompaktne disain, kuhu on mahutatud ära kõik vajalik. Näiteks ID-kaardi lugeja saab pista suurde ExpressCard 54 pessa. HDMI tugi on lahendatud miniDisplayporti kasutades, mille kaudu saab väljastada lihtsalt nii heli kui ka pilti. USB 3.0 on kenasti olemas, ning lisaks ka USB 2.0 ja seadmete laadimiseks „power“ USB. Positiivse poole pealt võib veel märkida sisemise 3G / 4G modemi toe, mis annab võimaluse kasutada kiiret internetivõrku, lisamata väliseid seadmeid.

Arvuti ise omab kõige uuemaid Inteli Ivy Bridge protsessoreid ning graafikakiipi. Koos korraliku Sata 3 SSD kõvakettaga on tegu väga kiire ning erksa sülearvutiga. Lisaks sellele on Lenovo x230 mudelil selline suurepärane lisavõimalus nagu mSATA, mis võimaldab paigaldada antud sülearvutile 2 sisemist kõvaketast. Aku tugiaeg on tänu uuele tehnoloogiale samuti muutunud tunduvalt paremaks, näiteks kestab 6-elemendiga patarei reaalselt (me ei räägi siin erinevatest reklaamtekstidest) 6 tundi. Lisaks pakutakse ka kergemat 4-elemendiga varianti, mis kestab 4 tundi ja kõige tipuks saab klient valida ka 9-elemendiga aku, mis kestab reaalselt 8 töötundi.

Samuti leiab uue x230 juurest päris suure hulga lisasid – näiteks tundlikumate silmadega kliendid saavad valida soojemate toonide ning parema vaatenurgaga IPS paneeli.  Veelgi parem on see, et nüüd pakutakse ka Lenovo mudelitele Eesti asetusega klaviatuure ja Rootsi asetusega altvalgustusega klaviatuure. Loomulikult ei puudu lisade alt kaamera, sõrmejäljelugeja, 3G modemi võimalus. Uut x230 ehitades on mõeldud ka eraldi videokonverentsikõnede peale, helikvaliteedi parandamiseks kasutatakse spetsiaalset mikrofoni, mis summutab taustal oleva müra. Veebikaamera on 720p kvaliteediga ja jälgib automaatselt videokõne tegijat. Trackpointi ja Touchpadi olemasolu pakub midagi igale maitsele, kes on harjunud vanemate IBM x-seeria sülearvutitega teab kui mugav on tööd teha trackpointi kasutades.

Kokkuvõtteks võib öelda, et ThinkPad x230 on suurepärane ja parim arvuti inimesele, kes kannab sülearvutit igapäevaselt kaasas, kasutab seda erinevates kohtades ja oludes ning nõuab arvutilt et see temaga samas tempos püsiks. ThinkPad x230 on sülearvuti, mis ostetakse 4-5 aastaks!

Autorist
Argo Alaniit