Mis ja kellele on Microsoft Surface Book?

Andri Koolme

Microsoft Surface Book

Surface Book - see on Microsofti nägemus parimast hübriidsülerist. Kõik müügile tulnud mudelid on hästi kaubaks läinud, nii et nüüd on aeg välja selgitada, millega täpselt tegu on.

Disain

Booki disain ei saaks enam parem ollagi: kogu korpus on alumiiniumist - see on stiilne, tugev ja vastupidav. Iga detail on korralikult ehitatud - miski ei logise ega nagise ja kõik tundub väga korralik.

Ühendused

Kuigi Book on kerge ja õhuke on sellel mitu USB-pesa, mälukaardipesa ning Thunderbolt 3 pesa. Laadimise jaoks on magneetiline ühendus (nagu Apple'i vanematel MacBookidelgi), nii et laadimiskaablisse takerdudes arvuti maha ei kuku.

Võimsus

Hetkel pakutaval Bookil on i5 protsessor, 8GB operatiivmälu, 128GB mahuga SSD, ning Intel HD Graphics 520 graafikakiip.

Ekraan

Nii suure resolutsiooniga ekraani enamasti nii väikestest sülearvutitest ei leia, kuid Surface Book on erand. Numbritest rääkides: ekraani resolutsioon on 3000x2000 pikslit ja 13,5" suurusega - see jääb vaid veidi alla 4K-le. Nii kõrge resolutsioon aitab kindlasti disainihuvilisi, kuna jooniseid saab teha ja vaadata veelgi täpsemalt kui näiteks Full HD puhul, lisaks saab ekraanile lihtsalt rohkem rakendusi mahutada.

Tahvelarvutina

Surface Book on ka puhtalt tahvelarvutina täiesti kasutatav, kui Windowsi kasutamine sõrmega probleemiks pole. Nagu taolistel hübriidarvutitel ikka, saab ka Surface Booki panna automaatselt minema tahvelarvutirežiimi, kui klaviatuur eemaldada - nii on lihtsam ja mugavam sõrmega seadet kasutada.

Sülearvutina

Kui tahvel ja klaviatuur on ühendatud, ei saa arugi, et need lahti käivad ja seade tundub pigem MacBooki kui varasemate Surface Pro tahvelarvutite sarnane. Andmed on sülearvuti kohta soliidsed, sarnanevad ka mitmete äriklassi sülearvutitega, näiteks Lenovo ThinkPad T460S-ga. i5 protsessoriga Surface Book on ka piisavalt võimas dokumentide haldamiseks, veebilehitsemiseks, filmivaatamiseks ning kergemaks mängimiseks ja töötlemiseks.

Lisaseadmed

Lisaks on saadaval praktilisi lisatarvikuid, näiteks jooniste tegemiseks Surface Pen pliiats; Surface Dock - väline dokk, mis käib arvuti külge ühe kaabliga ja lisab ühenduspesi. Taolistele dokkidele leiavad paljud kasutust näiteks kontoris, kus dokk seisab laual, selle küljes on klaviatuur ja hiir, monitor ja lisaseadmed; arvuti saab kiirelt ühendada dokiga ja kasutada justkui lauaarvutina. 

Tavaline töölaud 2017. aastal

Kellele see loodud on?

Mängurid ja professionaalsed videotöötlejad - nemad eelistavad midagi võimsamat, kuid kõikidele teistele - ärikasutajatele, disaineritele, tavainimestele ja nii paljudele teistele sobib Surface Book ideaalselt, sest kaob vajadust eraldi tahvelarvuti järele (kui umbes 1kg raskune seade liiga tülikas pole; arvestada tasub ka Windowsi olemasoluga).

Uuri lisainfot

Autorist
Andri Koolme