Lenovo ThinkPad mudelite kampaania!

Argo Alaniit

 Hetkel on meil kampaanias Thinkpad-seeria tippmudelite pakkumised. Julgeme välja hõigata, et hinnad on mitte ainult Eesti parimad vaid lausa Euroopa parimad. Thinkpad-seeria on Lenovo ainuke äriseeria ja täpsemalt tuntud kui endine IBM.

Kes soovib kohe härjal sarvist haarata ja hindu uurima hakata, siis shoppama viib järgnev link:

Lenovo ThinkPad sülearvutite kampaania!

Kuid silmaringi ja teadmiste laiendamiseks võiks järgnevad lühikesed lõigud läbi lugeda ja tuleviku tarbeks ka meelde jätta.

ThinkPad seerias on suhteliselt lai mudelirivi ja mudeleid klassifitseeritakse teatud tähekombinatsioonide järgi. Miks tootjad nii palju erinevaid mudeleid teevad jääb tegelikult ka meile arusaamatuks. Selleks, et mitte astuda ämbrisse ja teha valesid valikuid, siis anname siinkohal lühikese ülevaate.

Thinkpad X-seeria, läbi ajaloo olnud IBM-i ja Lenovo üks kõige populaarsem seeria. Antud seerias olevad masinad on pälvinud paljude it-meeste ja suurte korporatsioonide usaldusväärsuse oma kõrge töökindluse poolest. Lisaks sellele leiab siit seeriast ainult kuni 14-tollise ekraanidiagonaaliga arvuteid, kuna X-seeria on tähendanud vaikimisi alati kergete ja kompaktsete toodete valikut. Viimasel aastal on lisandunud valikusse X1 Extreme, mis on 15,6-tollise ekraaniga.

Lenovo X1 Carbon - kõige õhem ja kergem 14-tolline ultrabook turul!

ThinkPad T-seeria, samuti nagu X-seeria on see üks tuntumaid kategooriaid. Paljud vanakooli spetsialistid ei usalda endiselt muud peale T ja X-seeria Lenovo arvutite. Kui X-seeria oli pigem kompaktsuse eestkõneleja, siis T-seeria tähendab seda, et siin algavad arvutid 14-tollisest ekraanist ja lõpetavad 15,6-tolliste variantidega. Ehk siis kvaliteedilt nagu X-seeria aparaadid, aga pigem mõeldud nendele, kes hindavad suuremat ekraani.

ThinkPad T480s - T-seeria kõige õhem ja kergem arvuti, samas seeriale kohaselt praktiline!

ThinkPad P-seeria (varem W-seeria) , kui varem kandis tööjaamaseeria Lenovol W-seeria tähistust, siis mõni aasta tagasi muudeti see ümber P-seeria tähistuseks. Siit alt leiab mobiilsed tööjaamad, milledel on professionaalne CAD tarkvara jaoks mõeldud Nvidia Quadro-seeria videokaart. Kvaliteedilt on masinad sarnaselt T-seeriale, ehk siis väga head. Ekraanisuurused 15,6-tollist kuni 17-tollini kõige võimsamal tööjaamal.

P-seeriast leiab Quadro-seeria videokaartidega CAD programmide jaoks mõeldud mobiilsed tööjaamad!



Järgmiseid kolme seeriat momendil Notebooks.ee e-poest ei leia, kuid olgu lühidalt ka need ära kirjeldatud ja mainitud.

ThinkPad L-seeria, nii nagu rahva suus kõlab väljend, et mõni asi ei ole ei liha ega kala, sobib seda kasutada ka Lenovo ThinkPad L-seeria osas. Sobitub eelkõige X- ja T-seeria hübriidina, kus mudeleid on seinast seina ja erinevaid. Kvaliteedilt okei, kuid siiski kehvemad kui kaks eelmist seeriat. Kui finantsid ei luba X- ja T-seeria poole vaadata, siis kindlasti optimaalne valik oleks midagi L-seeriast.

ThinkPad A-seeria, see on nüüd uus tooterivi ja vähemalt paberite järgi peaks olema võrdväärne T-seeriaga, kuid erinevus seiseb selles, et Inteli protsessorite asemel tulevad masinad koos AMD protsessoritega. Arvestades seda, et AMD on viimasel ajal teinud korraliku hüppe jõudluse osas, siis tasuks isegi neid mudeleid kaaluda. Kuid murekohaks jääb kummitama see, et AMD protsessorite jõudlus võib küll hea olla, aga voolutarve on neil kehvake ja sama jõudlusega INTEL-i baasil masinate akud peavad ca 3h kanti kauem.

ThinkPad E-seeria, nii nagu nimi tõlkes ütleb, siis need masinad on lihtsakujulised arvutid ja midagi head neist oodata on natuke palju. Pigem soovitaks seda seeriat ThinkPad-i osas vältida, sest ThinkPad-i ostjad on läbi ajaloo olnud nõudlikud kasutajad ning Lenovo poolne trikk panna lihtsakujulistele sülearvutitele ThinkPad-i kirjed ja logo on meie arvates natuke väär, ostjad võivad väga kergelt pettumuse osaliseks saada. E-seeria arvuteid meie poe valikus ka momendil ei leia.


Kokkuvõtteks võib öelda, et kes soovib korralikku töövahendit ja tõesti kasutab arvutit rohkem kui 8h päevas, peaks leidma endale sobiva variandi just X, T või P-seeria hulgast!

Autorist
Argo Alaniit