Tagasi kooli koos usaldusväärse digikaaslasega

Argo Alaniit

Taas kord on kätte jõudmas aeg, kus suvepuhkus hakkab vaikselt hääbuma ja tuleb minna koolipinki nühkima. Et ei juhtuks midagi analoogset, nagu omal ajal teoses „Kevade“, et kui Arno isaga kooli jõudis, olid teistel arvutid juba olemas, reastasime mõned atraktiivsed pakkumised, mis sobivad nii gümnaasiumisse kui ülikooli.

Räägin esmalt enda kooliealisena tehtud arvutiostu otsustest. Minu esimeseks sülearvutiks sai Fujitsu Siemens Amilo. Läksin selle õnge, sest ajasin taga jõudlust. Hankisin seadme, milles oli Pentium 4 (oma aja kõige kõvem protsessor, lausa legendaarne) ning ATI-seeria videokaart (praegune AMD). Eks seade sai valitud, et arvutimaailmas eksisteerivaid mänge katsetada nagu näiteks Battlefield ja Civilization 4… Kahjuks tuleb tõdeda, et läksin valikuga alt, sest multimeedia sülearvutid on rasked, suured ja lähevad väga kuumaks, pealekauba korpused on pehmed ning kipuvad minema kiirelt koledaks.

Praegusel ajal ma sellist valikut ei teeks. Pigem ehitaks ühe kompaktse lauaarvuti, kuhu saab „remote desktopi“ abil näiteks ka sülearvutist. Minu järgmiseks arvutiks sai IBM-i X-seeria, täpsemalt X31 ja see oli suurepärane. Päris äriklassi seade, mis ei olnud kunagi tuline, alati vaikne ja mõnusalt kompaktne. Enamik pakkumises olevaid seadmeid vastavad just selle seadme iseloomule, kuid paar seadet oleme valinud veidi võimekama videokaardiga.

Oleme koondanud siia NB.ee poolt maale toodud pakkumised ja seepärast saame neile mudelitele pakkuda teistest soodsamaid hindu, teame ju kui kitsas on mitte veel tööl käivatel inimestel vaba rahaga. NB.ee OÜ töötab enamasti äriklientidega, kellele pakume seadmetele tehnilise toe. Sama garanteerime uutele klientidele kogu kooliperioodi jooksul läbi meie kliendiportaali.

Kusjuures kui eelarve on minimaalne ja uut ebakvaliteetset (kõik alla 700euro uued seadmed on kahjuks ebakvaliteetsed) hankida ei taha, siis vaata meie partnerfirma poole, saad korraliku sülearvuti alates 6,9€ eest kuus: www.greendice.ee/liitu

Lõppude lõpuks pole vahet, millise seadme antud nimekirjast valid. Arvuti Sinu eest tööd ära ei tee, digitaalne maailm on võimalusterohke. Kasuta seadet sihtotstarbepäraselt selle avastamiseks. Minul oli mingi hetk ülikoolis rahaliselt nõnda raske, et müüsin oma hea sülearvuti maha ja ostsin natuke kehvema/odavama asemele, sellest hoolimata sain kõik kenasti tehtud. Arvutist loobumine oli väljakutse, sest arvuti oli äärmiselt oluline, et tegeleda kooli kõrvalt ettevõtlusega.

Soovime Sulle edukat koolitee algust ja miks mitte alustada seda NB.ee firmast leitud seadmega. Oleme Sinuga lõpuni ja probleemide korral ei saada kuhugi kolmandasse firmasse, vaid võtame vastu endiselt enda juures ja lahendame mure personaalse ning inimliku teeninduse abil!

HP Elitebook X360 1030 G3 - kaks ühes seade, mida saab edukalt kasutada ka tahvelarvutina. Win 11 toetab Android app'e, seega saab kõikidele uutele programmidele ligi. Sülearvutina kompaktne, asjalik, 5+ tundi aku kestvusega korralik digikaaslane!

i5, 16GB RAM, 512GB SSD, 13,3-tolli matt ekraan, Win PRO, 5+ tundi aku, alumiiniumist korpus, ca 1,3kg, 2a garantii, kasutatud, korralik: 490€















HP Elitebook 840 G5/G6 -
standardne 14-tolline sülearvuti, mis liigub nobedalt igapäevaste programmidega. Aku kestab ca 5+ ja korpus nagu ka eelmisel seadmel kena hõbedane alumiinium. Asjalik kaaslane kooli, millega saab kõik igapäevase kenasti tehtud. 

i5, 16GB RAM, 256GB SSD, 14-tolli matt ekraan, Win PRO, 5+ tundi aku, alumiiniumist korpus, ca 1,5kg, 2a garantii, kasutatud, korralik : 490€



Esimesed kaks seadet olid kasutatud, aga siiski 2a garantiiga.
Järgmised pakkumised on uued või outlet seadmed, mis on erihinnastusega ja soodsamad kui teistel pakkujatel.

Dell Latitude 7430 - standardne 14-tolline sülearvuti, mis liigub kiirelt ka nõudlikumate programmidega. Aku kestab ca 7-8+ tundi, korpus on huvitav carbon kiust must.

i5, 16GB RAM, 256GB SSD, 14-tolli matt ekraan, Win PRO, 7-8h+ aku, ca 1,3kg, 3a garantii, 949€






HP Probook 445 G8 AMD baasil sülearvuti -
standardne 14-tolline sülearvuti, mis omab AMD baasil protsessorit ja videokaarti. Aku kestab ca 8+ tundi. Asjalik kaaslane kooli, millega saab kõik igapäevase kenasti tehtud. 

Ryzen CPU, 16GB RAM, 256GB SSD, 14-tolli matt ekraan, Win PRO, 8+ tundi aku, ca 1,5kg, 3a garantii, 790€



Dell XPS 15 9500 - võimsam 15tolline sülearvuti, disainerile või multimeedia huvilisele.
Nvidia videokaart, 32GB RAM, FHD matt ekraan, äge disain ja alumiiniumist korpus.


i7, 32GB, 512 SSD, GTX 1650 Ti, 1390€




Autorist
Argo Alaniit