Dell XPS 12 ja Lenovo Yoga 13 – avastamata teravad pliiatsid pinalis!

Argo Alaniit

Alustame suuremast (ekraanimõõt 13,3 tolli) ja ehk ka veidi soodsamast mudelist (hind hetkel alates 799eur, koos käibemaksuga), milleks on Lenovo IdeaPad Yoga 13. Nii nagu nimigi viitab on tõesti tegu eriti paindliku sülearvutiga. Paindlikus seisneb selles, et seda sülearvutit saab kasutada erinevateks otstarveteks. Kuna tegu on ikkagi eelkõige sülearvutiga, siis võib-olla alustame hinnagute andmisega just sellest vaatepunktist. Rüperaaliga on tegu 13,3-tollise suhteliselt mobiilse ultrabookiga, millel kaalu 1,5kg kanti, seega täitsa soliidne aparaat, mida igapäevaselt kaasas tirida. Lenovo Yoga eelised võrreldes konkureerivate ultrabookidega on see, et seda on võimalik ka uuendada – lisada operatiivmälu ja suuremat kõvaketast. Yoga suurim pluss on tema puutetundlik ja kvaliteetne IPS ekraan, millel korralik HD+ 1600x900 resolutsioon. Lisaks sellele on 13,3-tollise sülearvuti aku kestvus suhteliselt korralik – reaalse töö puhul peab patarei vastu 4-5 tunni kanti. Klaviatuur on mugav, miinusena võiks esile tuua trackpointi puudumise, kuid seda kompenseerib suur touchpad, mida on võimalik endale mõnusalt kohandada. Ultrabooki kohta on Yogal päris korralikult ka porte (millede seas nii HDMI, SD kaardi lugeja, kui ka USB 3.0 ja LAN).

Lenovo Yoga 13

 

Liigume nüüd edasi ja keerame Yoga ekraani ca. 180 kraadi edasi. Nüüd on meil põhimõtteliselt tekkinud miniteler, mida saame mugavalt sättida lauale, et vaadata sealt mõnda põnevat youtube video(näiteks kokasaadet köögis), eelnevalt alla laetud filmi või otsepildis telesaadet. See, mida antud asendis saab teha jäägu igaühe enda otsustada.

 Yoga 13 tent

 

Keerame nüüd sülearvuti nii, et klaviatuur jääb põhjapindalaks ja ekraan vaatab meie poole. Antud asend lubab meil näiteks koos lastega mängida mõnda põnevat mängu, lahendada nuputamist vajavaid ülesandeid, vaadata koos pilte või videosid. Äärmiselt hästi reageeriv puuteekraan teeb navigeerimise väga mugavaks. Lisaks sellele saab rüperaali positisioneerida nii, et see oleks ligipääsetav ka teistele (teatavasti süle- ja tahvelarvuti puhul on see raskendatud).

 Yoga 13

 

Nüüd keerame ekraani vastu põhjakaant ja moodustub täiesti tavapärane tahvelarvuti, mida oleme harjunud nägema viimasel ajal erinevates tehnikajakirjades, reklaamides ja promovideodes. Tahvelarvutina on ehk Yoga pisut harjumatu, kuna 13,3-tolline tahvelarvuti võib olla esmalt kohmakalt suur (üldjuhul on tahvelarvutid 7'' kuni 10'' tolli). Kuid esmamulje võib tihti olla petlik, nii ka siin. Suurem ekraan muudab erinevate rakenduste kasutamise tunduvalt mugavaks ning huvitavamaks. Lisaks sellele on tahvelarvutid eelkõige mõeldud sisu tarbimisele ja suuremalt ekraanilt on loomulikult parem informatsiooni hankida, kui lukuaugust piiludes.

Yoga 13

 

Kokkuvõttes saab alates 799eur eest korraliku üle keskmise sülearvuti, millel kiire SSD ketas ja kvaliteetne ekraan ning lisaks sellele saab antud masina muuta paari sekundi jooksul korralikuks tahvelarvutiks, mis ei ole uimane ega aeglane.

Autorist
Argo Alaniit